Alopecia

Implant de par cu technica FUE in cazul barbatilor

Alopetia androgenica este o grupa speciala a caderii parului fara cicatrici. Caderea parului de obicei evolueaza treptat. 50% la barbati, 15% la femei in virsta de 40 ani incepe treptat caderea parului. Aceasta pierdere a parului afecteaza 80% barbatii de peste 65 ani iar 40% femeile post menopauzale. Aparitia clinica al alopetiei androgene este  sensibilitatea diferita al foliculilor asupra hormonilor androgeni. 

 
Baza bolii prin scurtarea fazei anagenice, parul terminal treptat se transforma in par vellus.  (nepigmentat, subtire) Esenta schimbarilor hormonale este transformarea testosteronului (T) in dihidrotestosteron (DHT) pentru care enzima 5 alfa-reductaza este responsabila. Foliculii de pe crestet, frunte, timple sint sensibili DHT si din cauza DHT-ului cu timpul se subtieaza, se miniaturizeaza si la urma dispar complect, in timp ce dinamica ciclului parului se accelereaza, deoarece faza anagena ( faza de crestete) a parului va fi mai scurt tot din cauza DHT-ului. 
 
Stabilirea gradului de alopetie androgena la barbati acceptat in literatura internationala se admite prin aplicarea scalei Hamilton-Norwood. Pe baza scalei, pot fi observate 7 etape adica modele de pierdere a parului pe timple, de la ascensiunea liniei parului la capul Sf. Petru.

Hamilton - Norwood e o schema pentru stabilirea masurii alopetiei androgene la barbati

ferfi-kopaszodas.jpg

La femei este perceptibil ca - impartit in baza schemei Savi-Ludwig- marginile parului nu sint afectate de alopetie androgena, dar pe crestet si la timple  densitatea parului se rareste.

Schema Savi-Ludwig este schema pentru stabilirea masurii alopetiei androgene la femei

hajhullasrol-13.jpg

Caderea parului submeniu : Parul

Structura firelor de par:

Firul de par terminal are grosimea de 50-120 micron. Firul de par - care e compus din celule moarte - este produs prin impartirea celulelor matrice. Firul de par este compus din medula centrala, cortex care sint acoperite de cuticula. Acestea sint inconjurate  cu o teaca de radacina si strat de hyalina, astfel formindu-se foliculii de par. Bulbusul de par se compune din matrix si dermalispapill, este situat aproximativ de la suprafata pielii capului in adincime variabila individual aprox. 2000-4000 microni.

rolunk-04.jpg

Cicluri de crestere a parului:1.) faza anagena: dureaza 2-6 ani, in timpul careia celulele se impart in mod activ in matrice, in asa fel firul de par creste incontinu.

2.) faza catagena: dureaza 2-3 saptamini in timpul careia are loc apoptoza ( moartea programata a celulelor) celulelor generate in matrice, firul de par se indeparteaza din matrice.

3.) faza telogena:  dureaza aprox. 3 luni in care matricea este inactiva, parul este fixat superficial in derma.

4.) faza anagena initiala: firele de par vechi cad, dupa 2-3 luni de la faza telogena matricea inactiva ajunge in faza anagena, incepe cresterea unui nou fir de par.

In partea coronara a capului se gasesc aprox. 100000 - 150000 fire de par.  In urma caderii normale a parului zilnic pierdem aprox. 100 de fire. Ciclurile nu sint sincronozate. In ciclul de crestere normala 85-90% firele de par sint in faza anagena, 1-2% in faza catagena, aprox. 10-15% in faza telogena. Echilibrul de crestere ciclica determinat genetic (apoptoza, proliferare, differentiere) sint modificate de neuroendocrin, vascular,imunologice si datorita mediului  (nutritie, medicamente, infectii, factori psiho-sociali).

Carte de oaspeti

Doctor Hair Clinic

SOLICITATI O CONSULTATIE GRATUITA

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Informații utile

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline