Implant de par cu technica FUE in cazul barbatilor

ferfi-hajbeultetes-22.jpg

Implant de par cu technica FUE in cazul barbatilor

Pentru ca sa implantam par in zonele afectate avem posibilitatea de implant de par cu technica FUE  (Follicular Unit Extraction) adica o procedura bazata pe transplantarea individuala a unitatilor de par, bineinteles disponibil si in cazul barbatilor.

Pentru a vedea cit de mult par se poate implanta si se poate extrage in siguranta, in fiecare caz este obligatorie o consultatie de implant de par cu institutul operator, deoarece nu exista doua cazuri identice, doi pacienti la fel tocmai pentru aceasta in cazul fiecarui pacient, capacitatii individuale si factorii subiectivi determina posibilitatile de interventie chirurgicala.

Este important sa stiti, ca parul se poate transplanta doar cel  extras din zona donora proprie. ( Implantarea parului extras de la membrii familiei nu este posibil).

Zona donora de unde se extrage firul de par , va fi tuns complect in scopul extragerii cantitatii si calitatii adecvate.

In cazul barbatilor  daca zona afectata necesiita si zona donora permite, este posibil interventie chirurgicala de 1 sau 2 zile

Hamilton-Norwood acceptata in literatura internationala

ferfi-kopaszodas.jpg

Mai multi factori afecteaza cite fire de par se extrag si se implanteaza.

  • Suprafatapartii afectate
  • Starea partii donore
  • Factori subiectivi

 

Inainte de interventie in fiecare caz este necesar consultatie personala sau prin email cu institutul operator, planificarea implantarii personalizat in scopul de conciliere a interventiei si a disponibilitatilor potentiale.

Caderea parului si chelia la femei

Din pacate caderea parului afecteaza si femeile nu numai barbatii. Si in cazul pacientilor de sex femenin in prim plan este descoperirea exacta si alegerea celei mai bune metode in rezolvarea problemei. In alopetia androgena la femei impartit in baza schemei Savi-Ludwig, linia parului nu este afectata dar pe crestet precum si la timple se rareste parul.

Schema Savi-Ludwig in determinarea masurii alopetiei androgene la femei

rolunk-04.jpg

Caderea parului si baldingul in cazul barbatilor

Aspectul clinic al alopetiei androgene le da sensibilitatea diferita a foliculilor asupra hormonilor androgeni. Baza bolii e faza anagena, cu scurtarea acesteia parul terminal se transforma in par vellus (fir de par nepigmentat subtire) . Esenta modificarilor hormonale transformarea testosteronului (T) in hidro-testosteron (DHT) pentru care responsabil este enzima 5 alfa-reductaza.

Foliculii pe crestet, frunte, timple sint sensibili la DHT si sub efectul DHT cu timpul se subtieaza, se miniaturizeaza pe urma dispar complect, intre timp dinamica ciclului parului se accelereaza, deoarece faza anagena (faza de crestere) a firelor de par se scurteaza tot din cauza DHT –ului.

Specificarea gradului de alopetie format la barbati, se aplica in baza scalei  Hamilton-Norwood acceptata in literatura internationala. Pe baza scalei pot fi observate 7 etape, adica forme de cadere a parului pe timple de la marginea parului pina la cap Sf. Petru.

Schema Hamilton-Norwood pentru stabilirea gradului alopetiei androgene la barbati.

22448480_1514812661931332_7589109955212144033_n.jpg

In cadrul unei interventii de 1 zi, daca un pacient are o zona donora buna, optima se pot extrage si implanta maximum 4500-5000 fire de par.

In cadrul interventiei de 2 zile maximum 7500-8000 fire de par se pot extrage si implanta.

Pierderea hormonala a parului la barbati se refera la urmatoarele zone :

  • linia parului- zona frontala si regiunile aferente
  • partea din fata a capului
  • partea coronara si zona vertexului

Ceafa este numita partea donora. Din aceasta zona se extrag firele de par.

Carte de oaspeti

Doctor Hair Clinic

SOLICITATI O CONSULTATIE GRATUITA

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Informații utile

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline