IMPLANT DE PAR - FUE

IMPLANTUL DE PAR

Metosa cea mai sigura de inlaturare a cheliei este implantul de par.Clinica noastra foloseste cel mai modern procedeu de implant de par numita Follicular Unit Extraction(FUE).Acest procedeu unic sta la indemana orcui,cine doreste sa scape pentru o viata de neplacerille cauzate de chelie.Procedeul implantului de par s-a dezvoltat continuu in deceniile trecute si azi este accesibil pentru toti cei care se gandesc sa scape de chelie.

Implantul de par a devenit posibil dupa ce s-a descoperit ca radacinile firelor de par din centrul capului sunt mult mai sensibile la actiunea hormonilor androgeni,decat cele din zona cefala si parietala.

Datorita acestui fapt zona cefala fiind utilizata ca zona donora,prin procedeul FUE parul se poate transplanta fir cu fir pe suprafetele de scalp lipsite de par.Firele transplantate in suprafetele chelite nu mai reactioneaza la actiunea distrugatoare a hormonilor androgeni si raman definitiv in suprafata implantata.

Inainte de implant,pentru stabilirea corecta a cauzelor caderii parului,este necesara o consultatie la un medic de specialitate!

Importante

GRAFTUL

GRAFTUL

Graftul este cea mai mica unitate de tesut care se poate extrage cu ajutorul unui ac FUE din zona donora si consta dintr-un cilindru de tesut care contine 1-2-3-4 radacini de par. Dupa implant din graft vor creste atatea fire de par cate radacini a continut graftul.

In medie un graft contine 2-2.5 fire de par.Numarul firelor dint-un graft difera in functie de culoarea parului si desimea firelor din zona donora, la cei cu par negru acest numar este mai mare, la cei cu parul blond sau roscat numarul grafturilor cu 1-2 fire este mai mare.

ZONA DONORA

ZONA DONORA

Numim zona donora suprafata de scalp de unde se extrag firele pentru transplant!

Suprafata donora inainte de interventie se tunde la 0 pentru ca numai asa se pot scoate in mod corespunzator firele.

LINIA PARULUI

LINIA PARULUI

Este linia care desparte fata de zona craniului acoperit de par. Are forma distincta la barbati si la femei. La implantul de par este deosebit de important stabilirea exact, corecta a liniei parului.

Linia parului dupa implant nu trebuie sa aiba un aspect artificial,trebuie sa respecte caracteristicile anatomice ale capului,raporturile fetei.Ea nu este o linie geografica continua,ci una in zig-zag imitand imaginea naturala a parului avut anterior.

page-title-bg-ash.png

INTREBARI FRECVENTE DESPRE TRANSPLANTUL DE PAR FUE

CIND SI LA CINE E APLICABIL TRANSPLANTUL DE PAR FUE ?

Esenta transplantului de par FUE  se afla in firele de par de pe ceafa. La toti pacientii , care dispun de o zona donora corespunzatoare cantitativ si calitativ (pe zona cefei ) in cazul nostru transplantul de par este absolut aplicabil.

CINE ESTE POTRIVIT PENTRU SOLICITAREA IMPLANTULUI DE PAR?
CE ESTE INTERVENTIA FUT SI INTERVENTIA DE IMPLANT FUE ?
De ce este eficienta interventia de transplant FUE ?
CUM POT SOLICITA CONSULTATIE ?
CE INSEAMNA PROIECTUL DE IMPLANT ?
CUM VA FI DETERMINATA CANTITATEA DE FIRE DE PAR ?
DE CE DEPINDE CANTITATEA DE FIRE DE PAR DETASABIL ?
LA CE DENSITATE SE POATE AJUNGE LA O INTERVENTIE ?
CUM POT SA MA PREZINT LA OPERATIE ?

IMPLANTUL DE PAR ARE 3 ETAPE IMPORTANTE

Inainte de extragerea firelor de par este necesara pregatirea profesionala a zonei cefale(zona donora).Aceasta inseamna ca in zona cefala parul trebuie tuns la zero,in cazul doamnelor taierea parului se face in asa fel incat parul ramas sa acopere in intregime suprafata in cauza.

PREGATIREA CAPULUI

1. szakasz

Hair TransplantationExtragerea firelor de par se face in pozitia culcata pe burta a pacientului pe masa de operatie(asemenea unui pat de masaj),dupa ce in prealabil se face anestezie locala.Cu acele FUE se taie la o adancime de cateiva milimetrii scalpul dupa care cu o penseta se scoate graftul. Grafturile extrase se pun intru-un lichid racit,sunt selectate si numarate.

EXTRAGEREA FIRELOR DE PAR

2. szakasz

Faza de implantare a firelor se face in pozitie culcata pe spate dupa o prealabila curatire si desinfectare. Dupa anestezia locala, cu un ac special se fac mici locasuri,buzunarase in care se implanteaza unul cate unul cu ajutorul implanterului grafturile cu fire de par. Este foarte important ca medicul operant sa aiba in vedere unghiul si directia de crestere a firelor de par, esentiala pentru o crestere cu aspect natural al parului implantat.

IMPLANTAREA FIRELOR DE PAR

3. szakasz

Pas cu pas

DERULAREA UNEI ZILE LA OPERATIA DE IMPLANT

Pacientii trebuie sa fie prezenti laclinica dimineata la ora 9

1.

2.

Inainte de inceperea operatiei se mai face un consult medical,se precizeaza numarul de fire planificate in prealabil pentru implant si se dau informatii despre mersul operatiei

Anamneza si complectarea formulare de registrarea a pacientului

3.

4.

Se tunde la zero suprafata donora

Se anesteziaza suprafata donora

5.

6.

Extragerea grafturilor

In timpul extragerii firelor de par se fac pauze scurte

7.

8.

Dupa pauza de prinz se incepe implantarea firelor

Dupa masa, pina seara in functie de numarul de fire se termina implantarea.

9.

CE ARE PACIENTUL DE FACUT DUPA OPERATIE?

In cazul implantului de par FUE se recomanda un repaos de 7-10 zile necesare vindecarii scalpului si a umflaturilor din zona frontala,care apar frecvent.Timp de 3 saptamani este interzisa efortul fizic,sportul de performanta,inotul in bazin,folosirea solariului sau a saunei.

Despre medicamente si modul de intretinere a suprafetelor de scalp afectate,pacientul primeste informatii detailate,verbal si in scris,la clinica.Dupa operatie sunt obligatorii controalele periodice,personal la clinica sau prin poze trimise prin e-mail.

Cresterea intensive a firelor de par implantate incepe dupa luna 4,5,6 dupa caz.Sunt factori subiectivi care influenteaza durata perioadei de crestere.Rezultatul definitive se poate constata la un an dupa operatie.

IMPLANTUL DE PAR nu este un simplu tratament cosmetic, ci o interventie de chirurgie estetica, care necesita un suport material si o echipa de medici profesionali!

IMPLANT DE PAR - GALERIE

Doctor Hair Clinic

SOLICITATI O CONSULTATIE GRATUITA!

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Informații utile

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline