Tipurile de balding si cadere a parului

hajbeultetes-nok-3.jpg

Tipurile de balding si cadere a parului - ALOPETII

Alopetia este pierderea parului  ori lipsa  sau pierderea parului de pe corp.
Pierderea paruluipoate fi in pete sau diffuz.
 
Si la omul sanatos in conditii sanatoase ii cade parul. Cind firul de par atinge o anumita lungime, cade si in locul lui creste un fir nou. Acest proces se numeste schimbare de par, care este continuu la oameni.
In unele cazuri, caderea parului duce la chelire prelungita.

Alopetia rareori este alopetie congenitala.  (alopetie congenitala sau atrichie)  In aceste cazuri alopetia se asocieaza cu alte afectiuni, anomalii ale pielii ( actodermal). In cazul in care foliculii parului mor, alopetia ramine permanenta ( ireversibila) dar daca temporar si-au intrerupt activitatea, vorbim de chelie de tranzitie (reversibila).  Prin caderea diffuza a parului  se intelege caderea constanta pe toata suprafata pielii capului.

In cazul caderii parului in pete, apar pete de chelie circumscrise pe pielea capului si pe restul zonelor, densitatea parului ramine neschimbata.
Cadere reversibila a parului este atunci cind caderea este cauzata de un efect si la terminarea caruia foliculii de par isi recapata capacitatea de functionare normala. Astfel de pierdere a parului se va dezvolta in caz de lipsa de fier, boli febrile, tulburari hormonale, medicamentatie toxica, boli infectioase.

Caderea ireversibila a parului se formeaza atunci cind caderea este cauzata de moartea foliculilor din diferite daune. Caderea ireversibila a parului este cauzata de infectia foliculilor, infectie fungica, boli ale pielii vindecata cu cicatrici.  De asemenea si atrofierea foliculilor provoaca caderea ireversibila a parului.  Caderea parului ireversibila este si alopetia androgenica.  In aceste cazuri hormonii androgeni pot fi respondsabili de caderea parului ireversibil.

Si diferite boli ale pielii precum si infectiile fizico.chimice sint cauza alopetiei definitive. Asemenea infectii sint bacteriale     ( foliculitic decalvans si  necrotica, furunculus, carbunculus, tbc, sifilis) fungice (trichophytia profunda, favus) si virale (herpes zoster, gangraenosus). Aceste inflamatii pot fi asociate cu cicatrici, boli ale pielii cu atrofiere ( discoiderytematodes, scleroderma, lichen planopilaris, tuberculide, neurodermitis decalvans) cu tumori si cu granulome.

rolunk-04.jpg
Unul dintre simptomele cutanate ale infectiilor fungice pe pielea capului (cu par)  este alopetia mucinosa, care se prezinta  prin caderea parului si decojirea placilor prin hyperaemie.

Pe linga caderea parului este caracteristica formarea de keratina intensificata a foliculilor (folicularis hyperkeratizie) in timpul careia foliculii se distrug  in urma acumularii materialelor mucinoase. In urma frezei necorespunzatoare a purtarii parului prea strins si tras, foliculii de asemenea se atrofiaza, parul cade si fruntea va fi mai inalta ( alopetie tractoasa). Pierderea permanenta a parului in caz de alopetie ireversibila, pielea capului este atrofiata , subtiata, lucioasa si  se vad venele  dilatate si nu se mai vad locurile foliculilor.
or84r20.jpg

CADEREA PARULUI LA FEMEI INSARCINATE

In timpul sarcinii, respectiv al alaptarii este semnificatica modificarea hormonala, care este cauza caderii parului. Dese ori in timpul sarcinii si al alaptarii se formeaza deficit de fier care afecteaza calitatea parului. In aceste cazuri se accelereaza caderea  acelor fire de par care sint in repaos. Aceasta fiind o stare tranzitionala, cu utilizarea adecvata a unui preparat pentru par si eliminarea deficientelor se pot pastra in echilibru, parul va fi mai frumos decit a fost inainte.
Caderea parului dupa chimioterapie, chelie completa
In tratamentul cancerului inhiba raspindirea celulelor canceroase, care  divizeaza rapid.

In cursul chimioterapiei se utilizeaza citostatice.
Citostaticele distrug celulele canceroase, care divizeaza rapid, cum sint si celulele canceroase.
Din pacate in aceste cazuri deasemenea dauneaza starea celulelor sanatoase.  Consecinta acesteia este pierderea parului si  baldingul.
Caderea parului , nu este acelas pentru toti, depinde de cantitatea parului inainte de tratament si de felul  medicamentelor primite in timpul tratamentului.
Dupa terminarea tratamentului parul va creste din nou si de multe ori va fi mai des decit inainte de tratament.

Carte de oaspeti

Doctor Hair Clinic

SOLICITATI O CONSULTATIE GRATUITA

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Informații utile

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline